PURE Balance

Bij een holistisch voedingsconsult kijk ik naar de mens in zijn totaliteit. Alles in het lichaam en daarbuiten werkt samen en hoort in balans te zijn.

Het fysieke en het lichamelijke is eigenlijk een soort van puzzel met puzzelstukjes die in elkaar horen te vallen om lekker in je vel te zitten en goed te kunnen functioneren. Als een van die essentiële puzzelstukjes ontbreekt, kan het zijn dat je je niet lekker voelt, chronisch ziek bent, je neerslachtig of futloos voelt of stress ervaart.

Ongezonde voeding, niet genoeg beweging, te veel geneesmiddelen, alcohol, sigaretten of drugs kunnen factoren zijn die mede hieraan bijdragen waardoor je je zo voelt.

Er zijn gelukkig verschillende manieren om te checken of jouw lichaam goed, matig of niet goed functioneert.

Met mijn afgeronde studie in epigenetica, tezamen met mijn holistische achtergrond, kan ik onderzoeken wat de oorzaak is waardoor jouw lichaam mogelijk uit balans is en wat er nodig is om dit weer gezond te krijgen.

In sommige gevallen is het alleen voeding wat kan worden aangepast om je weer optimaal en fit te voelen. Soms is een diepere kijk naar binnen noodzakelijk.

Een stuk bewustwording kan bijdragen aan je gemoedstoestand. Bewust worden van jezelf. Wat voor emoties voel je, wat straal je aan emotie uit, hoe is jouw kijk op de wereld, hoe reageren anderen op jou en hoe ga jij hiermee om? Met bewustwording leer je bewust luisteren, voelen en handelen naar de signalen die lichaam en geest je continue geven.

Onze organen en zintuigen zijn tevens belangrijke hulpmiddelen en geven vaak duidelijke signalen. Ook hier zal ik aandacht aan besteden.

Zoals je wellicht merkt houdt een holistisch voedingsconsult meer in dan een regulier dieetconsult. Naast advies in voeding neem ik samen met jou bovenstaande elementen allemaal onder de loep om te komen tot gezonde voedingsstijl die eraan kan bijdragen om een goede balans te creëren.

Bij een holistisch voedingsconsult is inbegrepen:

– intake consult aan de hand van bij te houden dagboek en in te vullen vragenlijst (duur intake 60 minuten)

– elke vier weken vervolg van voedingsadvies (persoonlijk of via zoom / skype/ whatsapp (duur 60 minuten)

– tussentijds mailcontact

– instructieboek met recepten, richtlijnen en tip voor een gezonde voedingsstijl